2011-07-18 11:42:10• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmári öröm, szatmári bánat

Vasárnap este hivatalosan is kezdetét vette a romániai labdarúgás 2011-2012-es idénye, a nyitányt hagyományosan a Szuperkupa döntője jelentette. A tavalyi bajnok Galaci Otelul és a kupagyőztes Steaua mérkőzésén Karácsonkövön (Piatra Neamt) a moldvai együttes diadalmaskodott, ám nem csak ezért számít sporttörténelminek az összecsapás: a két kezdőcsapatban nem kevesebb, mint három Szatmár megyei labdarúgó is helyet kapott.

A bajnokcsapatban Adrian Ioan Salageanu jelenléte nem okozott meglepetést, mint ahogy a másik oldalon Florin Gardosé sem, mivel ők az előző szezonban is alapembernek számítottak. Nem úgy Eric Bicfalvi, aki a nyáron játszotta be magát a fővárosi gárda kezdőjébe. Mindhárom játékos végig a pályán is maradhatott, utóbbi egy sárga lapot is begyűjtött.  Más kérdés, hogy a találkozót nem a szatmáriak száma döntötte el, hisz a kolozsvári Laurentiu Bus 14. percben szerzett pazar lövésével az Otelul a klub történelmének első bajnoki címe után megszerezte az első Szuperkupáját is.

A Duna-partiak győzelme teljesen megérdemelt, hisz szervezettebb, motiváltabb és tudatosabb csapat benyomását keltették, mint ellenfelük. Talán nem véletlen, hogy Dorinel Munteanu vezetőedzőnek csak három új játékost kell(ett) beépítenie a csapatba és csak ketten távoztak. Ezzel szemben a Steaua Roni Levy személyében nem csak új edzőt, hanem hat új játékost is igazolt. És nem kevesebb, mint 11-et engedett el!

És ha még hozzátesszük, hogy egyelőre azt sem tudni, a román rekordbajnok melyik városban és melyik stadionban játssza majd meccseit az új szezonban, akkor megértjük, hogy a perspektíva nélküli, néha az amatörizmust határoló klubvezetés miként könnyíti meg az ellenfelek dolgát. Ilyen körülmények közepette a hétvégén rajtoló 2011-2012-es bajnokság esélyei sokkal inkább a Kolozsvári CFR, Vaslui, Rapid hármas, mintsem az egykori BEK-győztes Steaua.

Ami pedig az Otelult illeti, az első mérkőzés után úgy tűnik, a játékosok továbbra is éhesek a sikerre, a szervezettséget át tudták menteni az új idényre, ám kérdéses, miként birkóznak meg a bajnokság, Bajnokok Ligája, Román Kupa jelentette hármas terheléssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: